Tíz praktikus tanács külföldi autóvásárláshoz

 1. Mindenképp kérjük el az eladótól az autó alvázszámát és
  informáljuk le még az indulás előtt a járművet.
 2. Ha bármilyen gyanúnk, rossz előérzetünk támad az autóval kapcsolatban, inkább keressünk másik vételre kínált kocsit.
 3. Lehetőleg személyesen legyen a helyszínen, de legalább telefonos kapcsolatban legyünk olyan emberrel, akinek magabiztos helyi nyelvismerete van, és velünk is tud zökkenőmentesen kommunikálni.
 4. Szigorúan csak szemle és próba után döntsünk a vásárlásról!
 5. Készüljünk anyagi vésztartalékkal, ha egy esetleges lerobbanás, műszaki hiba vagy nem tervezett szállás miatt azonnal készpénzre lenne szükségünk.
 6. Alap szerszámkészlet, kesztyű, motorral kompatibilis tartalék kenőolaj (ha lehet, egyezzen az aktuálisan használt kenőanyaggal), vontatókötél, láthatósági mellény és elakadás jezlő mindenképp legyen nálunk!
 7. Tervezzük meg úgy az utat, hogy ha nem is lesz sikeres az autóvásárlás, legyen alternatív programunk.
 8. Ha csak a vétel miatt induljunk el, szervezzük össze néhány eladó jármű megtekintését és minden járműről szerezzük meg előre a legtöbb információt, minden hirdetésről legyen egy precízen összeállított infó lapunk, amin bármikor megnézhetjük, pontosan mit is lehet a hirdetés és az utánajárás alapján tudni a kocsiról.
 9. Érdeklődjünk az eladónál, hogy milyen az autó műszaki állapota, szükséges-e egy karbantartást végezni az autón az út előtt, vállalható-e vele a hazaút, megfelelőek-e a rajta lévő abroncsok és kérdezzünk rá az adott esetben meglévő gyári specifikációkra. Az infóként szolgáló infó lapunkhoz mindig visszanyúlhatunk, nézzük meg, ajánlott-e az eladó bármilyen külön tartozékot, pl.: téli/nyári gumikkal felszerelt abroncsot.
 10. Ajánlott úgy szervezni az utat, hogy a hazahozandó és a kiutazás biztosító autóra is két-két ember jusson, így kevesebb és rövidebb pihenőket kell beiktatni a hazaútnál.

Autómentő szolgáltatásunk az év minden napján elérhető.