Autó szállítási költsége

Mennyibe kerül egy autót elszállítani? Mennyibe kerül az autómentő? Mennyibe kerül az autószállítás? Százszor hallott kérdések, megpróbálom pontosan megfogalmazni a válaszokat. A legjobb módja annak, hogy megtudja, mennyibe kerülhet a jármű szállítása, ha összehasonlítja online több autószállítási szolgáltatótól származó autószállítási árajánlatokat. A fuvarozók általában a következő tényezőket veszik figyelembe az autószállítási árajánlatok kiszámításakor: Az autók szállítási költségeit befolyásoló tényezők

Szállítási távolság: Valószínűleg magasabb autószállítási költséget kell fizetnie az országhatárokon átnyúló szállítások esetén, például Franciaországból Magyarországra. A kilométerenként ár azonban általában alacsonyabb lesz ezeken a távolsági útvonalakon. Általánosságban elmondható, hogyha egyhuzamban nagy távolságot kell megtenni az olcsóbb, mint a kevés rövid távok.

Szállítás típusa: A jármű szállítása nyitott autószállítóban olcsóbb, mint egy zárt pótkocsi használata. A nyílt autós szállítás az elterjedtebb módszer, de a luxus- és klasszikus autók tulajdonosai gyakran zárt szállítást kérnek, mivel extra védelmet nyújtanak a közúti veszélyek és a rossz időjárás ellen. Tudni kell, hogy a zárt autószállítók az esetek nagy részében sokkal drágábbak.

Évszak: Az autószállítási ágazatban jellemzően januárban és a nyári hónapokban tapasztalható a legnagyobb kereslet. A jármű szállításának időpontja kulcsszerepet játszik az autószállítás általános árának meghatározásában.

Járműtípus: A terepjárók és kisteherautók szállítása drágább, mint a szedánok és más kisebb autók. A jármű mérete jelentős az autófuvarozók számára az autószállítási szolgáltatások díjainak kiszámítása során.

Jármű állapota: Az üzemképtelen járművek szállítási költsége magasabb, mivel az autószállítók nehezebben tudják fel és lerakni az üzemképtelen járműveket.

Felvételi és leadási helyek: A terminálok közötti szállítás során az autót központi helyeken veszik fel és adják le. Ez az egyik legolcsóbb módja az autók szállításának a háztól-házig szolgáltatáshoz képest, ahol járműve meghatározott címek között mozog.

Üzemanyag árak: Ha az üzemanyag árak jelenleg magasak, számítson arra, hogy az autó szállítása is többe kerül. A járműszállítás során jelentős költség az üzemanyag.

Az autók szállítási költségeinek csökkentése

Íme néhány ötlet, hogy a lehető legjobb ajánlatot kapja autószállításával kapcsolatban. Íme a legjobb tippjeink az alacsony autószállítási költségek biztosításához:

Foglaljon előre: Hagyjon elegendő időt az autószállítóknak, hogy ajánlatot tegyenek az Ön konkrét munkájára. Ha jó előre lefoglalja, alacsony áron a legjobb munkát kapja.

Nyílt autószállítás: A legtöbb ügyfél számára a nyitott járműszállítás az alapértelmezett szállítási lehetőség. Hacsak nem nagy értékű járművet mozgat, és szüksége van a zárt autószállítással járó extra védelemre, a nyitott szállító rendszer általában alacsonyabb autószállítási árakat eredményez.

Szállítás háztól házig: A háztól házig szolgáltatás olcsóbb, mintha valahol nyílt terepen kell felvenni az autót. A legegyszerűbb módja annak, hogy csökkentsék az autók szállítási költségeit, ha az autóját a tárolási helyén veteti fel és oda is kell vissza szállítani.

Legjobb autószállító cégek

Nagy általánosságban az a legjobb autószállító cég amelyik a legolcsóbban elviszi autóját A-ból B-be. De ugye tudjuk, hogy ez a valóságban teljesen másképpen fest. Mivel az autó egy kényes műszer ezért nem mindegy, hogy állnak fel vele a aszállító járműre, hogy rögzítik, mivel rögzítik, milyen a szállító jármű, hogyan vezet a sofőr, hogy rakja le a járművet célba érkezés után. Fentieket átnézve ugye nem is olyan egyszerű a kérdésre válaszolni, hogy melyik a legjobb autószállító? Mindenkitől elvárható, hogy gondosan bánjon a más tulajdonával ez az autószállításról is elmondható. Odafigyelést és gondosságot kíván ahogy egy járművel fel és leállunk az autószállítóról. Pontosan és alaposan kell rögzíteni a szállítandó járművet, ügyelve rá, hogy a rögzítés miatt ne keletkezzen semmiféle sérülés a járművön a szállítás során. A szállítás alatt is úgy kell vezetni, hogy közben az ember tudatában van, hogy értékes, nagy súlyú dolgot szállít, tehát nincs helye a vagánykodásnak. Ha ezek a feltételek teljesülnek, és az autószállító egy normális felkészített autómentővel dolgozik, akkor nagy baj nem lesz.

Mennyibe kerül egy autó szállítása?

A legtöbb ember 50 -80 ezer között fizet a normál autószállítási költségekért. A pontos ár a jármű típusától és állapotától, a szállítási távolságtól, az évszaktól és a szállítás típusától függően változik. A több szállító azonnali árajánlatainak összehasonlítása és a gyors online autószállítási árajánlat az autószállítási költségek meghatározásának egyik legegyszerűbb módja.

Megéri autót szállítani?

Ha egy ismeretlen autót vásárol, amelyet nincs idő alaposan átnézetni szerelővel és felkészíttetni egy hosszú utazásra akkor sokkal jobban megéri szállíttatni az autót. A külföldön vásárolt autók általában pénteken az éjszaka közepén robbannak le ismeretlen helyen, ahol nincs térerő és ilyenkor órákig nem jár arra senki. Sajnos ez nem vicc, ha sokat áll egy autó az eladó telephelyén akkor többféle komoly probléma is előjöhet, amelyeket a helyszínen nem lehet kijavítani, hanem szakműhely kell hozzá. Ha a vásárlás helyén feláll a trélerre a járművel akkor biztos lehet benne, hogy nem fog útközben lerobbanni és a jármű biztonságban a szerelő műhelyébe kerül. Ezután már egy átvizsgálás és a feltárt problémák kijavítása után olajokat, szűrőket kicserélve mehet a járművel a forgalomba.

További információk

  • Használt autó szállítás OlaszországbólHasznált autó szállítás Olaszországból Gyakran szállítjuk haza tréler vagy autómentő segítségével Olaszországból a frissen megvásárolt autót. Itthon azután a szervizben átnézik, felkészítik, és így bátran használható hosszú […]
  • Autószállítás külföldrőlAutószállítás külföldről Mennyibe kerül egy autó szállítása külföldről? Átlagosan egy autó szállítása függ a szállító jármű fogyasztásától, típusától, de általában 180Ft/km ártól indul a külföldi autószállítás […]
  • Budapest trélerBudapest tréler Autószállítás, Budapest tréler autószállító olcsó, kedvező ár. Válasszon bennünket ha autószállítót keres. Autómentés korszerű minden szükséges technológiával felszerelt autómentővel. […]
  • Tíz praktikus tanács külföldi autóvásárláshozTíz praktikus tanács külföldi autóvásárláshoz Ha külföldről vásárolt autóját szeretné hazaszállíttatni, ránk számíthat. Olcsó autószállítás külföldről, 100Ft/km-től kérjen árajánlatot munkatársunktól. Praktikus tanácsok külföldi […]
  • Évszakoknak megfelelő vezetés és közlekedésbiztonságÉvszakoknak megfelelő vezetés és közlekedésbiztonság Mennyi utat tesz meg egy jármű a reakcióidő alatt? Optimális esetben az ember átlagos reakcióideje 1 másodperc, ami a teljes fékhatás kialakulása és az észlelés közt eltelt […]